De Babbeldoos

5 jaar geleden gingen we in Izegem van start met de Babbeldoos. De Babbeldoos is een project om de taalvaardigheid van kleuters te verbeteren. Zowel anderstalige als Nederlandstalige kinderen zijn meer dan welkom in de Babbeldoos. 


Het project richtte zich de afgelopen jaren tot kleuters van 5 jaar. Deze kinderen komen naar de Babbeldoos om samen te spelen. Door te spelen, vergroot de leefwereld van de kinderen en verbetert hun taalvaardigheid. We zorgen voor verschillende activiteiten die leuk en aantrekkelijk zijn. Zo voelen de kinderen zich goed en vermindert de spreekangst.

Vanaf januari kunnen kinderen van 5 tot 12 jaar ook in de Babbeldoos terecht. De stad maakte deze keuze omdat er concrete behoefte is naar ondersteuning voor oudere kinderen.
Kinderen van 5 tot 8 komen dan op woensdagnamiddag. De kinderen van 9 tot 12 jaar komen op zaterdagvoormiddag. Op die manier bereiken en ondersteunen we veel meer kinderen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de Babbeldoos gaan we samen op stap, we spelen, we vertellen verhalen, ... 

Ook de ouders worden betrokken bij dit gebeuren. We organiseren geregeld activiteiten voor de kinderen met hun ouders. Zo was er al een fietstocht, goochelshow, ...

 

Wil je meer weten over de babbeldoos of wil je vrijwilliger worden? Neem dan zeker contact op met Fee!

 

Contact

Jeugddienst
Krekelstraat 167
8870 Izegem

051/30.85.06 Contacteer ons